naar fjordland - Reisverslag uit Milford Sound, Nieuw Zeeland van Marjo en Dick Bandringa - WaarBenJij.nu naar fjordland - Reisverslag uit Milford Sound, Nieuw Zeeland van Marjo en Dick Bandringa - WaarBenJij.nu

naar fjordland

Door: Dick

Blijf op de hoogte en volg Marjo en Dick

16 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Milford Sound

Vanochtend om 20 over 7 opgehaald door een taxi. Het was dus vroeg opstaan. Om 8 uur reden we met een zeer luxe bus( stoelen als tribunes in de bus, schuin richting de ruiten en bovendien een glazen dak) naar must see nr 1 van Nieuw Zeeland, Milford Sound. Het weer was weer prachtig, het zonnetje scheen al weer snel. De buschauffeur voorspelde nog regen want in milford sound regent het 75% van de tijd en er valt meer dan 7 meter neerslag per jaar. Maar ach wij geluks vogels hadden weer een zonnige en droge dag. De voorspellingen zijn wel slecht, de weg naar Milford sound (120 km werd vanavond vanaf half zes afgesloten vanwege het te verwachte slechte weer. (We zien het morgen hier wel weer). Om 10 uur starten we op de enige weg door fjord land naar ons doel. Onderweg een paar keer gestopt om van de prachtige natuur te genieten. Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen in 1. Hoge steile bergen met witte toppen van de sneeuw. Tijdens 1 van de stops hebben we Kea van dichtbij in de natuur kunnen bewonderen. Een parkiet ter grootte van een flinke kip. Hij is een beetje groenachtig en als hij gaat vliegen verschijnen er heel veel kleuren (geel, rood, blauw groen, etc onder zijn vleugels.) Om half twee begon de cruise over het fjord en dit duurde twee en een half uur. Steile rotswanden van 700 meter hoog, veel watervallen. Sommige van de watervallen bereikten het fjord nooit vanwege de sterke wind. Het water stoof dan alle kanten op. Meestal zijn de watervallen (100-den) nog veel grootser maar door het mooie weer van de afgelopen drie dagen waren ze nu wat kleiner.
Ondanks de wind konden we het steeds volhouden om vanaf het dek te genieten van dit moois. Om vier uur weer vertrokken vanaf het fjord en dezelfde 120 km weer terug het fjordland reservaat uit maar Te Anau.
Daar even weer koffie gedronken en wat gegeten om de laatste 200 km in jawel 2 uur af te leggen. De chauffeur had er zin in en reed stevig maar zeer veilig door. Wie ook naar nieuw Zeeland komt dit is een must see
groetjes van ons.

• 16 Oktober 2010 - 08:21

Teunie:

Hoi daar! Ik volg jullie nog steeds. Wat een tijden beleven jullie! Marjo, maar goed dat je straks zo lang vrij bent, kun je rustig bij komen. En dan ook nog onthouden dat wij herfstvakantie hebben! Knap hoor! zo, ga ik nu mijn regenlaarzen maar aandoen voor een stukje "met de hond". Ach ja, verschil moet er zijn.... :-) tot gauw, liefs Teunie

• 16 Oktober 2010 - 12:53

André:

Hoi Marjo en Dick

Zo te lezen nog steeds genieten. De wandeling over de landtong in kaikoura heb ik vorig jaar ook gedaan.Was inderdaad prachtig met die besneeuwde bergen op de achtergrond.
    Ik ga nu lekker een weekje naar Cyprus van warm weer genieten.

Groetjes
    André

• 16 Oktober 2010 - 19:10

Bert En Lia:

Wij hebben er weer een tijdelijk oppasadres bij in de buurt....Dat doet allemaar maar. De buurtjes komen jullie kant op maar blijven steken in Turkije. Wij lezen dat het zo mooi is daar aan de andere kant van de wereld. Prachtig die korte reisverslagen. Dat belooft wat als jullie de verhalen straks echt kunnen vertellen. We verheugen ons er nu al op! Wij hebben het vanmiddag op de verjaardag van Patrick uiteraard nog over jullie gehad. Fijne voortzetting.
    Lieve groeten