Veel olifanten aan het ontbijten
Door: Dick
Blijf op de hoogte en volg Marjo en Dick
19 November 2010 | Thailand, Surin
De trein ging erg langzaam en kwam uiteindelijk anderhalf uur te laat aan in Surin (Konden we nog even blijven liggen) We hebben een nieuwe ervaring opgedaan en redelijk wat uurtjes geslapen het viel al met al wel aardig mee zo'n slaaptrein . In Surin stond Alfred (een Zwitser) ons op te wachten om ons naar zijn huis te brengen (12 km buiten Surin). We dachten eerst waar komen we nu weer terecht. Maar Alfred en Priyda hebben echt een paradijsje aan het meer bij Surin. Wij zijn voor hun de eerste gasten en alles is nog een beetje onwennig maar ze doen hartstikke hun best en zijn erg aardig. Alfred is ook onze vaste chauffeur de komende dagen. We hebben ons snel gedouched en waren om 9 uur al terug in Surin om het Olifanten ontbijt te aanschouwen. Een straat met een tafel van meer dan een kilometer met voer voor Olifanten. Rond half tien kwamen honderden olifanten de straat in om te genieten van dit heerlijk ontbijt. Wat een machtig gezicht een straat vol grote logge beesten en dan al die toeschouwers langs de weg. Tussen door ook nog wat praalwagens met als thema Olifanten.
(Natuurlijk ontbraken de dansers, danseressen en de muziek niet).
Na dit gebeuren nog 2 uurtjes Surin bekeken (Er is hier echt geen bal te doen buiten het Olifantenfestival, wij worden bekeken als een bezienswaardigheid.) en terug naar het paradijsje. Lekker uitrusten en daarna heerlijk gegeten van de Thaise gerechten die ze speciaal voor ons hebben klaargemaakt. (Gisteren hadden ze nog een menukaart gemaakt, de koelkast gevuld en de kok ingehuurd). Nog doorgenomen wat we van elkaar verwachten en hoe de komende dagen er uit gaan zien. Te beginnen met morgenochtend de Elephant Rondup.
Nu gaan we genieten van de serene rust hier en vroeg slapen om bij te komen van de lange reisdag van gisteren. Marjo is ondertussen aan het genieten van de beestjes hier. Een lieve hond en een kat met 4 kittens waarvan er een nu al steeds bij haar zit (Er zit en mini joris en soes bij)
groetjes van ons
19 November 2010 - 15:50
André:
Hoi Marjo en Dick
Leuk om weer al jullie verslagen te lezen, 20 jaar geleden was ik ook op Koh Chang en naar jullie verslag te lezen is het nog steeds redelijk primitief, heeft ook z'n charme. Ben benieuwd of jullie nog naar Laos of myanmar gaan.
Geniet ze nog.
André -
20 November 2010 - 10:53
Reina En George:
Zal wel een aparte ervaring zijn geweest die trein, wij hebben ooit ook zoiets gedaan. Was heel bijzonder. Het paradijsje bij het meer spreekt mij ook wel aan. Bedankt voor jullie leuke kaarten, ze zijn weer goed in de smaak gevallen en nee, ik heb nog niet voor de dames gekookt. Ik zie ze alleen in het voorbijgaan, volgens mij redden ze zich uitstekend en zal het voor jullie straks wennen zijn in plaats van voor hen haha. Het aantal reisdagen is al onder de 30 gekomen, gelukkig want wij vinden het wel leuk om jullie weer in het echt te zien! Dikke kus van ons. -
20 November 2010 - 12:17
Bert En Lia:
Leuk verhaal weer. Al schrijven we lang niet altijd een reactie, we volgend jullie bijna iedere dag. Nog even gekeken waar Surin ligt. Jullie schuiven dus nu op richting het oosten. Fijne voortzetting en een lieve groet van ons.